Gehaktsteaks met eieren

We do do de melk, knijpen, en mengen met het gehakt, eiwit, fijngehakte ui, meel, peper en zout. Dan vormen we…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
150 g gemalen rundvlees
150 g gemalen varkensvlees
1 eiwit
20 g brood
3 eetlepels melk
10 g ui
10 g bloem
gemalen peper
zout
20 g olie
1 ei (naar behoefte en porties 1 ei per portie)
mosterd
Kookinstructies
We weken de broodjes in de melk, knijpen ze daarna uit en mengen ze met het gemalen vlees, het eiwit, de fijngehakte ui, de bloem, peper en zout. Vervolgens vormen we dunne biefstukjes (ik heb een paar kleinere gemaakt).
We plaatsen ze op een bakplaat die we met olie hebben ingevet en eerder in de oven hebben verwarmd. Tijdens het bakken draaien we ze om en voegen we water toe. We bakken ze tot ze goudbruin zijn.
Gereed bestrijken we met mosterd en leggen er een spiegelei op.
Wat u nog niet wist over dit recept Gehaktsteaks met eieren
Gehaktsteaks met eieren zijn een populair gerecht uit de Tsjechische keuken, dat eenvoud en vulling combineert. Deze heerlijke gerechten worden bereid van gemalen vlees, vaak rundvlees, waaraan verschillende specerijen en kruiden worden toegevoegd. Na het bakken wordt er een spiegelei op elke steak geserveerd, wat het gerecht een speciale charme geeft. Gehaktsteaks zijn ideaal voor zowel de lunch als het diner en passen perfect bij aardappelpuree of een frisse salade. Dit gerecht zul je waarderen om zijn smaak en eenvoudige bereiding.