Uitstekende bolognese spaghetti
Uitstekend diner of lunch. Bolognesespaghetti stelt nooit teleur.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 stuk uien
geraspte kaas (parmezaan, edam, enz.)
3 eetlepels olijfolie
6 teentjes kwaliteitknoflook
2 theelepels kruiden (voor spaghetti)
oregano, basilicum
1 blik tomaten - ingeblikt
2 eetlepels suiker
snufje zout
snufje zwarte peper - gemalen
500 g gehakt - varkensvlees
3 theelepels zoete paprika - gemalen
500 g spaghetti
Kookinstructies
Op een snijplank snijden we knoflook en ui. We bakken dit in olijfolie. We voegen het gemalen varkensvlees en kruiden toe. We scheuren een paar blaadjes oregano erbij en laten alles koken.
Aan het einde voegen we ingemaakte tomaten toe. We proeven. Voeg zout en peper naar smaak toe. We strooien kruiden voor spaghetti erdoor en zoeten het.
Nu laten we de spaghetti koken. De gekookte spaghetti mengen we met de Bolognese-saus.
We serveren met kaas (parmezaan, edam, enz.). Ik voeg een paar blaadjes basilicum bovenop. Eet smakelijk.
Wat u nog niet wist over dit recept Uitstekende bolognese spaghetti
Uitstekende bolognesespaghetti zijn een Italiaanse klassieker die wereldwijd geliefd is. Deze heerlijke combinatie van al dente spaghetti en rijkelijk gekruide bolognesesaus, bereid met gehakt, tomaten, ui, knoflook en kruiden, maakt van elke maaltijd een onvergetelijke ervaring. Lange, zorgvuldig gekookte spaghetti past perfect bij de pittige saus die eraan blijft hangen. Ze worden vaak geserveerd met fijn geraspte Parmezaanse kaas, die de smaakexplosie op de tong versterkt. Geschikt voor een familiediner of speciale gelegenheden, deze spaghetti is een veilige keuze.