Paddenstoelenroerei

Heeft u gedroogde of ingevroren champignons en blijft u verder verzamelen? Maak een verse paddenstoelenmix die heerlijk naar het bos ruikt. U vindt de recepten op…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
paddenstoelen (bij voorkeur meerdere soorten)
ui
reuzel (of olie)
knoflook
gemalen karwij
eieren (1 ei per portie)
zout
Kookinstructies
In reuzel bakken we gesnipperde ui, en zodra deze roze begint te kleuren, voegen we de in stukken van ongeveer 2x2 cm gesneden paddenstoelen toe, die we van tevoren hebben gewassen. Als de paddenstoelen te droog zijn, kunnen we ze lichtjes met water bevochtigen (ongeveer 1–3 eetlepels).
Op een laag vuurtje stoven we de paddenstoelen met een deksel gedurende ongeveer 10 minuten, daarna voegen we zout toe, bestrooien we met komijn, voegen we geperste knoflook naar smaak toe en laten we even koken.
Vervolgens voegen we de opgeklopte en licht gezouten eieren toe.
Onder voortdurend roeren bakken we het tot de eieren indikken.
Serveren met brood.
Wat u nog niet wist over dit recept Paddenstoelenroerei
Champignonroerei is een populair Tsjechisch gerecht, waarvan de basis verse of gedroogde paddenstoelen zijn, vaak boleten of chanterelles. Deze worden in stukjes gesneden en in een pan gebakken met ui en knoflook tot ze een gouden kleur krijgen. Vervolgens wordt een met zout en peper gekruide eimengsel toegevoegd, dat in de pan zal stollen. Dit gerecht wordt warm geserveerd, vaak met smakelijk brood of aardappelen.