Roomse boontjes met dille
We gebruiken indien mogelijk verse bonen, als ze er niet zijn, dan diepvriesbonen.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 pakjes boontjes
1 stuk ui
1 stuk 12% room
naar smaak suiker
azijn
dille
1 - 2 eetlepels boter
zout
naar behoefte bloem
Kookinstructies
Koken de bonen in kokend gezouten water gedurende ongeveer 10 minuten. Snijd de gekookte bonen indien nodig in kleinere stukjes.
Verhit boter in een pan en bak daarin de fijngehakte ui, voeg de bloem toe en giet er water van de gekookte bonen bij.
Als we alles hebben gemengd, voegen we ook de bonen toe. Voeg room, dille naar smaak, azijn, suiker en zout toe en laat het alleen nog maar doorwarmen na opnieuw te hebben gemengd.
Serveer met gekookte aardappelen en een hardgekookt ei.
Wat u nog niet wist over dit recept Roomse boontjes met dille
Roombonen met dille zijn een traditioneel Tsjechisch gerecht dat de smaakpapillen van veel liefhebbers van de keuken zal verrassen. De belangrijkste ingrediënten zijn verse of bevroren bonen, room en verse dille, die het gerecht een frisse en aromatische smaak geeft. Dit gerecht wordt meestal geserveerd als bijgerecht bij vleesgerechten of met aardappelen. Roombonen zijn eenvoudig te bereiden en zijn ook zeer geschikt voor een vegetarisch dieet. Probeer dit smakelijke en voedzame gerecht en verrijk uw tafel met klassieke Tsjechische smaken.