Gepofte portobello-paddenstoelen

Portobello-paddenstoelen worden vaak gebruikt als alternatieve bron van vlees en dat is niet verrassend. Ze hebben een intense smaak, een sappige textuur en hun bereiding is eenvoudig en snel.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
4 grote portobello-paddenstoelen
80 g spek
100 g smeltkaas
2 eieren
100 ml zure room
2 snufjes grillkruiden
4 plakjes boter
zout (naar smaak)
olijfolie (indien nodig)
stukje parmesan
Kookinstructies
Snijd de spek in kleine stukjes en rasp de kaas fijn.
Meng in een kom de kaas, spek, eieren en zure room. Breng op smaak met zout en voeg een beetje grillkruiden toe.
Neem van de champignons alleen de hoedjes, de stelen gebruiken we voor de bereiding van een ander gerecht. Innen de hoedjes bestrooien we met zout en bestrijken ze met olijfolie.
Plaats het mengsel in een ovenschaal bekleed met bakpapier, bedek het met aluminiumfolie en bak het in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende ongeveer 35 minuten.
Aan het einde van het bakken strooien we een beetje Parmezaanse kaas over elk hoedje en voegen we een stukje boter toe. Laat ze onbedekt verder bakken totdat ze een goudbruine kleur krijgen.
Wat u nog niet wist over dit recept Gepofte portobello-paddenstoelen
Gegrilde portobello-paddenstoelen zijn een heerlijk gerecht dat elke paddenstoelenliefhebber zal bekoren. Deze grote en vlezige paddenstoelen worden meestal gevuld met verschillende ingrediënten, zoals kazen, kruiden of groenten, en worden vervolgens in de oven gebakken. Het resultaat is een krokante bovenkant en een zachte smaak van het paddenstoelenvlees. Ze zijn ideaal als voorgerecht of lichte hoofdschotel die je kunt serveren met vers brood en een groentesalade. Gegrilde portobello-paddenstoelen zijn ook een geweldige keuze voor vegetariërs en iedereen die op zoek is naar een gezonder alternatief voor vlees.