Varkenskoteletjes op zwart bier

Vlees snijden we in kleine blokjes, bestrooien met grillkruiden, voegen vier eetlepels mosterd toe en op smaak brengen met peper en zout (als de grillkruiden al zout bevatten,…).
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 kg varkenskoteletten (kan ook schouderkarbonade zijn, afhankelijk van hoe mager je het wilt)
1 zwart biertje
150 g Engelse spek
4 eetlepels volle mosterd
1 grote ui
4 eetlepels bloem
1/2 zakje grillkruiden
peper
komijn
olie
reuzel
Kookinstructies
Vlees in kleine stukjes snijden, barbecuuskruiden, vier eetlepels mosterd, peper en zout (als de barbecuuskruiden al zout bevatten, dan niet meer zout toevoegen) toevoegen en laten marineren in de koelkast, het liefst een nacht.
Verhit olie en spekvet in een pan, voeg gesneden ui en spek toe en bak tot ze goudbruin zijn. Meng daarna het gemarineerde vlees erdoor en bak opnieuw tot het vlees van alle kanten dichtschroeit. Giet vervolgens zwart bier erbij en laat met een deksel op de pan sudderen totdat het vlees mals is, wat ongeveer een uur duurt. Gedurende deze tijd kunnen we bouillon toevoegen.
Zodra het vlees zacht is, nemen we een kopje met bloem en mengen dit langzaam met koud water. Voeg geleidelijk de bloem aan de saus toe totdat we de gewenste consistentie bereiken. Laat nog ongeveer 10 minuten koken en serveer dan.
Wat u nog niet wist over dit recept Varkenskoteletjes op zwart bier
Varkenskoteletjes in zwart bier zijn een heerlijk gerecht dat de klassieke Tsjechische keuken verenigt met de rijke smaak van bier. Malse koteletjes worden gemarineerd en vervolgens gestoofd in een stevige saus van zwart bier, uien en specerijen, wat hen een onvergetelijke smaak en aroma geeft. Ze worden gewoonlijk geserveerd met dumplings of aardappelen, die de heerlijke saus perfect aanvullen. Dit gerecht is ideaal voor feestelijke gelegenheden en familiemaaltijden, wanneer je jezelf en je dierbaren iets uitzonderlijks wilt trakteren.