Gemarineerde varkensspiesjes

Gemarineerde varkensspiesjes
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 60 minuten
Porties: 4

Vlees snijden we in stukjes en laten het een nacht marineren. De volgende dag prikken we geleidelijk het vlees, de ui en de spek op satéstokken. Vervolgens leggen we ze in een braadpan en…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

500 g varkensschouder (of ham, nekvlees)
1 grote ui
stuk spek
0,5 theelepel bloem

Marineer
1 eetlepel olie
1 eetlepel versgehakte peterselie
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel oregano
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel geperste knoflook

Kookinstructies

We snijden het vlees in stukken en laten het een nacht marineren.

De volgende dag prikken we geleidelijk het vlees, de ui en het spek op satéstokjes.

We plaatsen dit in een braadslee en roosteren het ongeveer een uur, waarbij we tijdens het roosteren af en toe met het bakvet besprenkelen.

Na het roosteren halen we het uit de braadslee. Het uitgeschepte vocht gieten we af, bestrooien het licht met bloem en voegen een beetje water toe om een saus te maken. We laten het even koken.

Bij het roosteren passen zowel aardappelen, als gekookte, friet en een groenten salade.

Wat u nog niet wist over dit recept Gemarineerde varkensspiesjes

Gemarineerde varkensspiesjes zijn een populair gerecht dat de smaak van grillen en een feestelijke sfeer oproept. Varkensvlees wordt gemarineerd in een smaakvolle marinade, die meestal olie, knoflook, paprika en kruiden bevat. Dankzij de marinade is het vlees sappig en vol van smaak. Op de spies worden ze vaak gecombineerd met ui en groenten, wat het gerecht een prachtige kleur en diversiteit geeft. Spiesjes worden meestal geserveerd met vers brood of een bijgerecht, wat ze een geweldige keuze maakt voor een famili barbecue of een zomerse bijeenkomst.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 5.0/5 (56 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Varkensvlees
Tag: varkenshaas, lunch, eenvoudig, vakantie / zondag, gewone dag, tsjechisch, eenvoudig, voor beginners, gebraden, kruiden, feesten en vieringen, marineren

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Gemarineerde varkensspiesjes.

Reactie toevoegen