Krkovice met uien saus

In olie bakken we de in dunne reepjes gesneden rode ui, voegen zout en peper toe en voegen kruidnagel en jeneverbes toe. Vervolgens blussen we af met wijn en sinaasappelsap.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
4 plakken karbonade
zout
peper
steak kruiden (wat we lekker vinden bij snel vlees)
Voor de saus
500 g rode ui (kan ook van witte)
3 dl rode wijn
sap van 1 sinaasappel
1 EL honing
1/2 l bouillonblokjes of sterke bouillon
2 kruidnagels
2 jeneverbes
zout
peper
olie
Kookinstructies
Bak de in reepjes gesneden rode ui in olie, voeg zout en peper toe en voeg kruidnagel en jeneverbes toe.
Giet er wijn en sinaasappelsap overheen, voeg een eetlepel honing toe en laat het een tijdje koken zodat het kan indikken.
Voeg dan de bouillon toe en laat het op laag vuur minimaal een uur koken, waarbij je de saus alleen zachtjes laat pruttelen om in te dikken.
Voeg naar smaak smaakmakers toe.
Druk het vlees zachtjes plat, voeg zout en kruiden toe en bak het in de pan.
Ik heb het geserveerd met aardappelknödel, maar elke aardappelvariant zal ook zeker geweldig zijn.
Wat u nog niet wist over dit recept Krkovice met uien saus
Procure met uien saus is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat elke vleesliefhebber zal verheugen. Sappige varkensschouders worden langzaam gebraden om de perfecte malsheid te bereiken. De uien saus, bereid van gekarameliseerde uien, bouillon en specerijen, geeft het gerecht een rijke smaak en een subtiele zoetheid. Dit gerecht wordt vaak geserveerd met knoedels of aardappelen, die de saus perfect absorberen. Procure met uien saus is een ideale keuze voor familielunches of feestelijke diners.