Pittige varkenshaas met kruiden en aardappelblokjes

We zullen het vlies van de poppen verwijderen, het met olie insmeren, zouten en peperen, en het vervolgens een uur laten rusten. In een pan verhitten we de in stukjes gesneden spek en daarop bakken we dan...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 poppetje
olie om het vlees in te smeren
zout
peper
60 g bacon
gedroogde kruiden (tijm, rozemarijn, selderij, peterselie)
1 dl portwijn
theelepel bloem
eetlepel Worcestersaus
snufje chilipoeder
eetlepel sojasaus
een beetje bouillon
theelepel boter
Aardappelblokjes
500 g aardappelen, gekookt met schil van de dag ervoor
zout
1 ei
150 g bloem
Kookinstructies
We reinigen de varkenshaas van vliezen, daarna bestrijken we het met olie, zouten en peperen we het en laten we het een uur rusten.
In een pan bakken we de in blokjes gesneden spek en daarna moeten we de varkenshaas aan alle kanten goed aanbraden. We kruiden met kruiden, voegen wijn toe en voegen Worcestersaus en sojasaus toe.
We roosteren het vlees ongeveer 20 minuten, halen het dan eruit, bestrooien het met kruiden en chilipoeder, wikkelen het in aluminiumfolie en laten het 10 minuten op een warme plek staan.
We laten het bakvet uitlekken, strooien er een beetje bloem over, mengen het, voegen bouillon toe, laten het koken en voegen ten slotte een theelepel boter toe.
We schillen de aardappelen, raspen ze en mengen ze met zout, een ei en bloem, waarmee we het deeg bereiden. Ondertussen maken we gezouten kokend water klaar. Van het deeg maken we rolletjes en snijden we ze in gelijke stukjes. Wanneer we de stukjes in het kokende water doen, koken we ze totdat ze boven komen drijven, en laten ze daarna nog een minuut koken.
Wat u nog niet wist over dit recept Pittige varkenshaas met kruiden en aardappelblokjes
Pittige varkenshaas met kruiden en aardappelblokjes is een uitstekend gerecht dat alle vleesliefhebbers zal bekoren. De sappige haas is gemarineerd in aromatische kruiden en specerijen, wat haar een intense smaak geeft. Ze wordt geserveerd met knapperige aardappelblokjes, die perfect de zachtheid aanvullen. Dit gerecht is de ideale keuze voor een romantisch diner of een feest met vrienden. De combinatie van pittigheid en kruiden garandeert een onvergetelijke culinaire ervaring.