Gemarineerde varkensspiezen

Vlees snijden we in stukjes en marineren het een nacht. De volgende dag prikken we afwisselend vlees, ui en spek op prikkers. Daarna leggen we ze in een braadslee en…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
500 g varkensschouder (of ham, schouder)
1 grote ui
stukje spek
0,5 theelepel bloem
Marinade
1 eetlepel olie
1 eetlepel verse gehakte peterselie
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel oregano
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel geperste knoflook
Kookinstructies
Vlees snijden we in stukjes en laten het een nacht in de marinade staan.
De volgende dag rijgen we het vlees, de ui en het spek geleidelijk aan op de spiezen.
We plaatsen dit in een braadpan en roosteren het ongeveer een uur, waarbij we af en toe de uitgeschenen sappen erover gieten.
Na het bakken nemen we het gerecht uit de braadpan. We gieten het sap weg, strooien er een beetje bloem over en voegen wat water toe om een saus te maken. We laten het een tijdje koken.
Als bijgerecht zijn gebakken aardappelen geschikt, maar ook gekookte, frietjes of een groentesalade.
Wat u nog niet wist over dit recept Gemarineerde varkensspiezen
Gemarineerde varkensspiesjes zijn een populair gerecht dat vaak wordt geserveerd tijdens barbecues en zomerse feesten. Dit gerecht wordt bereid door stukjes varkensvlees te marineren in een mengsel van kruiden, olie en andere ingrediënten, wat het een heerlijke smaak en sappigheid geeft. Na het marineren wordt het vlees aan spiesen geregen samen met kleurrijke groenten, zoals paprika en ui. Vervolgens worden ze gegrild of in de oven gebakken totdat ze goudbruin en goed doorgebakken zijn. Varkensspiesjes worden vaak geserveerd met smakelijke dips en vers brood.