Varkensschouder gevuld met gerookte kaas

Varkensschouder gevuld met gerookte kaas
Voorbereidingstijd: 50 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 3

Vlees voorzichtig platkloppen, zouten en bestrooien met paprika. Op elk stuk vlees leggen we een plakje Edammer, een schijfje salami en een bolletje gerookte kaas.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

3 plakjes varkensschouder (ook hoogstuk mogelijk)
3 gerookte kazen – bolletjes
3 kappertjes
3 plakken Edam
3 schijfjes droge salami
zout
gemalen paprikapoeder
3 theelepels grove mosterd
1/2 blokje bouillon
olie

Kookinstructies

Vlees voorzichtig platkloppen, zout toevoegen en bestrooien met een beetje paprika.

Op elk stuk vlees leggen we een plakje edammer, een plakje worst, een bolletje gerookte kaas en kappertjes. Alle kanten binden we als een zakje en bevestigen we met een draad. Het hele pakket bestrijken we met een theelepel mosterd.

In een lepel hete olie snel aan alle kanten bruin bakken.

Dan voegen we heet water toe tot een hoogte van 2 centimeter, mengen een verkruimeld stukje bouillonblokje erdoor en zetten we het afgedekt in de oven op 200°C voor ongeveer 40 minuten. Regelmatig besprenkelen met het bakvet.

Wat u nog niet wist over dit recept Varkensschouder gevuld met gerookte kaas

Varkensschouder gevuld met gerookte kaas is een populair Tsjechisch gerecht dat sappig vlees combineert met de intense smaak van kaas. Dit gerecht wordt bereid met hoogwaardige varkensschouder, waarin plakjes gerookte kaas worden geplaatst, vaak aangevuld met kruiden en specerijen om de smaak te versterken. Bij het bakken smelt de kaas en creëert een heerlijke, romige vulling die het vlees een onmiskenbare smaak geeft. Geschikt geserveerd met een bijgerecht, zoals aardappelknödel of gestoofde groenten, wordt het een ideaal gerecht voor familie-lunches en feestelijke gelegenheden.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.8/5 (38 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Varkensvlees
Tag: varkenshaas, lunch, eenvoudig, gewone dag, tsjechisch, eenvoudig, gebraden

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Varkensschouder gevuld met gerookte kaas.

Reactie toevoegen