Varkensspek
Porkrozen zijn een van de traditioneelste gerechten die je in Tsjechische herbergen en eetcafés kunt vinden. Dit gerecht past uitstekend bij witte of aardappelknödel en zuur kool.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
300 g varkensbuik
400 g varkensschouder
zout
2-3 uien
150 g bevroren champignons
zoete paprika
grillkruiden
3 teentjes knoflook
Kookinstructies
Snij het vlees in blokjes, bestrooi het met zout en voeg grillkruiden en zoete paprika toe.
Pel de ui en knoflook, pers deze en wrijf het met je handen in het vlees. Laat het daarna ongeveer 10 minuten rusten.
Pel de ui en snijd deze in blokjes.
Leg eerst de ui op de bodem van de ovenschotel en voeg vervolgens de champignons toe. Leg daarna het vlees op deze voorbereide laag.
Voeg een beetje water toe en dek het af. Plaats het in een voorverwarmde oven op 150 °C, waar het ongeveer 90 minuten bakt. Haal het daarna eruit, meng het en bak het zonder deksel op 180-190 °C totdat het een gouden kleur krijgt. De tijd en temperatuur zijn richtlijnen, pas deze aan op basis van onze ervaring met de oven.
Wat u nog niet wist over dit recept Varkensspek
Geroosterde varkensvleesstukjes zijn een populair traditioneel gerecht in de Tsjechische keuken. Ze bestaan uit stukken varkensvlees die krokant worden gebakken, vaak met gebruik van uien en specerijen. Geroosterde stukjes worden gewoonlijk geserveerd met knoedels en zuurkool, wat een combinatie is die de smaken van het vlees perfect aanvult. Dit gerecht is ideaal voor de feesttafel en voor een normale lunch, en heeft zijn plaats in de harten van vele Tsjechische huishoudens. Krokante stukjes vlees met een delicate saus creëren een onvergetelijke gastronomische ervaring.
Tomas Rohlena