Varkenskoteletten met groenten

Vlees fijn kloppen, eventueel in blokjes snijden en de randen insnijden. Zout en peper aan beide kanten toevoegen, één kant in de bloem wentelen en de andere...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
4 varkoteletten (of plakken van schouderkarbonade)
1 plak selderij
1 peterselie
1 grotere wortel
1 ui
bloem
zoete paprikapoeder
zout
peper
1 laurierblad
1 eetlepel reuzel of olie
bouillon (water met een stukje bouillonblokje)
Kookinstructies
Vlees voorzichtig plat kloppen en op de botten en rond de rand kleine sneden maken. Beide kanten met zout en peper bestrooien, één kant met bloem en de andere licht met zoete paprika. Wortelgroenten (ui, wortel, selderij, peterselie) in kleine blokjes snijden.
In een pan het vet verhitten en het vlees snel aan beide kanten bruin bakken, daarna eruit nemen. In het vet de gesneden ui en groenten toevoegen, deze aanbraden en ongeveer 3 dl hete bouillon of water toevoegen. De inhoud van de pan verplaatsen naar een ovenschaal of braadslee, daar het laurierblad inleggen, het gebakken vlees toevoegen en afdekken. In een voorverwarmde oven ongeveer 20 minuten op 170 graden bakken. Daarna het deksel verwijderen, indien nodig bouillon of water toevoegen en onafgedekt nog eens ongeveer 30 minuten verder bakken, waarbij we de temperatuur verhogen naar 180 graden.
Zacht vlees eruit nemen en vloeistof toevoegen om de juiste hoeveelheid te krijgen, en indikken met een donkere roux van reuzel. Goed laten koken, het vlees terug in de saus doen, verwarmen en dan serveren. Bij de maaltijd passen verschillende bijgerechten, zoals brood- of aardappelknödel, aardappelen, pasta of rijst.
Wat u nog niet wist over dit recept Varkenskoteletten met groenten
Varkenskoteletten op groenten zijn een heerlijk gerecht dat de sappigheid van het vlees verbindt met de versheid van de groenten. Dit recept omvat meestal gemarineerde koteletten die in een pan of op de grill worden gebakken en geserveerd worden op een bed van uien, paprika's, courgette en wortels. Varkenskoteletten behouden hun sappigheid dankzij de korte bereidingstijd en de combinatie met geurige groenten geeft het gerecht frisheid en gezonde voedingsstoffen. Eenvoudig te bereiden, ideaal voor een familie-avondeten of een zondagse lunch.