Varkenshaasje met wortelen en champignons

Varkenshaasje met wortelen en champignons
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 2

We snijden de pastrami in dunne plakjes en drukken ze met de hand plat. We zouten, peperen en strooien er tijm en rozemarijn overheen. We doen het vlees in een kom en voegen een lepel...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

200 g varkenshaasje
2 middelgrote wortelen
4 kleinere champignons
1 theelepel boter
1 eetlepel olijfolie
zout
peper
tijm
rozemarijn

Kookinstructies

Snijden we het varkenshaasje in dunne plakken en drukken deze lichtjes plat met de handpalm. We bestrooien met zout, peper, tijm en rozemarijn. Het vlees doen we in een kom, voegen een eetlepel olijfolie toe en laten het ongeveer een uur rusten.

In een anti-aanbakschaal smelten we boter, voegen het schoongemaakte varkenshaasje en de in ringetjes gesneden wortel toe. We bakken alles samen ongeveer 10 minuten, waarbij we het varkenshaasje omdraaien. Daarna voegen we de in plakken gesneden champignons toe en bakken nog ongeveer 5 minuten, totdat de champignons zacht zijn.

Met een beetje water of bouillon voegen we wat vocht toe en laten we het kort koken. We serveren met aardappelpuree.

Wat u nog niet wist over dit recept Varkenshaasje met wortelen en champignons

Varkenshaas met wortelen en champignons is een heerlijke schotel die de malsheid van varkensvlees combineert met de smaak van verse groenten. Varkenshaas, die bekend staat om zijn sappigheid, past perfect bij gekarameliseerde wortelen en heerlijke champignons. Bij de bereiding is het belangrijk om het vlees goed te kruiden en in de pan te bakken, zodat het zijn sappigheid behoudt. Deze combinatie is een ideale keuze voor een familiediner of feestelijke gelegenheid, wanneer je je gasten wilt verrassen met een smakelijke en gezonde maaltijd.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.4/5 (39 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Varkensvlees
Tag: Groenten, varkenshaas, champignons, frituren, lunch, eenvoudig, snel, vakantie / zondag, gewone dag, tsjechisch, eenvoudig, verstikking

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Varkenshaasje met wortelen en champignons.

Reactie toevoegen