Varkenspootjes geroosterd

Knieën snijden we meerdere keren in de lengte tot aan het bot, goed zout en wrijven we er geperste en gehakte knoflook in. Vervolgens leggen we ze in een braadslee op één in stukken gesneden...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 voorste varkensknieën
2 uien
8 teentjes knoflook
1 pot (680 g) zuurkool
zout
komijn
Kookinstructies
Snedenen snijden we meerdere keren in de lengte door tot op het bot, goed zouten en we wrijven er geperste en gehakte knoflook in.
In de braadpan doen we in blokjes gesneden ui, kruiden goed met komijn, strooien er een tweede ui over, gieten er een kop water bij en plaatsen het bedekt in een voorverwarmde oven op 200°C.
We bakken 90 minuten, voegen een beetje vocht toe, en daarna 30 minuten zonder deksel. Vervolgens halen we de knieën eruit, leggen we uitgelekte zuurkool op de bodem, draaien we de knieën met de onderkant omhoog en bakken we nog eens 30 minuten.
Wat u nog niet wist over dit recept Varkenspootjes geroosterd
Gegrilde varkensknieën zijn een traditioneel gerecht dat behoort tot de favoriete specialiteiten van de Tsjechische keuken. Dit gerecht kenmerkt zich door het sappige en krokante vlees, dat tot een gouden kleur wordt geroosterd. Varkensknieën worden vaak geserveerd met spinazie, aardappelknödel of zuurkool, wat een heerlijke combinatie van smaken vormt. Tijdens het braden worden kruiden zoals knoflook, komijn en paprika gebruikt, die het gerecht een onvergetelijke smaak geven. Varkensknieën zijn een geweldige keuze voor familiebijeenkomsten en sociale evenementen.