BBQ-ribben
Ribbenzouten, bestrijken met knoflook en een beetje peper toevoegen. De oven voorverwarmen op 200 graden. Een beetje water in de braadpan gieten, reuzel en gesneden ui toevoegen. Bakken…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1000 g varkensribben
150 ml BBQ-saus
3-4 teentjes geperst knoflook
grote ui
stukje spek
olie
zout
peper
Kookinstructies
Koteletjes zouten, met knoflook insmeren en peper toevoegen. De oven voorverwarmen op 200 graden. Een beetje water, reuzel en gesneden ui toevoegen. Ze onder een deksel bakken totdat ze bijna gaar zijn.
Zodra de koteletjes bijna gaar zijn, bestrijken we ze met saus en bedruipen ze regelmatig tijdens het bakken. Vervolgens bakken we ze verder tot ze goudbruin en volledig zacht zijn.
Wat u nog niet wist over dit recept BBQ-ribben
BBQ-ribs zijn een heerlijk gerecht dat geliefd is bij barbecue-liefhebbers. Deze sappige en aromatische ribs worden langzaam op lage temperatuur bereid, waardoor ze maximaal smaak en malsheid behouden. De marinade van kruiden, honing en BBQ-saus geeft de ribs een uitzonderlijke zoet-pittige smaak. Vaak geserveerd met coleslaw en gebakken aardappelen, zijn BBQ-ribs de ideale keuze voor familiebijeenkomsten en zomerse barbecues. Elke hap is een genot dat alle fijnproevers zal verrassen.
Tomas Rohlena