Varkensknee gebraden

Knieën snijden we meerdere keren door tot op het bot, goed zouten en wrijven we in met geperst en gehakt knoflook. Vervolgens leggen we ze in een braadpan op één in plakjes gesneden...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 voorste varkensknieën
2 uien
8 teentjes knoflook
1 pot (680 g) zuurkool
zout
komijn
Kookinstructies
Snijden de knieën meerdere keren in de lengterichting tot aan het bot, goed zouten en mengen met gecrushte en gehakte knoflook.
Doe de in stukken gesneden ui in de braadslee, strooi er goed karwijzaad over, voeg nog een ui bovenop toe, giet er een kopje water bij en zet het afgedekt in de voorverwarmde oven op 200°C.
Bak gedurende 90 minuten, af en toe wat water toevoegen, daarna 30 minuten onafgedekt. Haal daarna de knieën eruit, doe het uitgelekte zuur in de bodem, draai de knieën om en bak nog eens 30 minuten.
Wat u nog niet wist over dit recept Varkensknee gebraden
Gekruide varkenspootjes zijn een traditioneel gerecht uit de Tsjechische keuken, dat de harten heeft veroverd van vele vleesliefhebbers. Dit gerecht wordt bereid door het langzaam te braden, waardoor het vlees sappig en mals is, terwijl de huid mooi krokant wordt. Het wordt meestal geserveerd met zuur kool en knoedels, wat de rijke smaak van het vlees perfect aanvult. Gekruide varkenspootjes zijn populair, niet alleen op familiefeesten, maar ook op verschillende festivals en markten, waar ze een ware culinaire delicatesse vertegenwoordigen.