Varkensmedaillons met pittige saus en tomatenrijst
Van de aardappelen snijden we schijfjes, zouten ze, bestrijken ze met olie en kruidenpesto van wilde ui. We laten ze even staan en bakken ze daarna in…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
varkenshaas
zout
bieslookpesto
olijfolie
vleesvocht (medailons=saus)
3 eidooiers
pikante groentemosterd
dcl witte wijn
een stukje boter
zout naar smaak
Tomatenrijst = rijst, gedroogde tomaten in olijfolie en kruiden
Kookinstructies
Uit de pop snijden we kleine medaillons die we zouten en vervolgens insmeren met olie en berenknoflook.
We laten ze even staan en vervolgens bakken we ze in de pan aan beide kanten, zodat ze roze en sappig blijven. Daarna leggen we ze op een bord en houden ze warm, omdat ze nog wat sap zullen loslaten.
In een kom gieten we het uitlekvocht en het sap van de medaillons.
We plaatsen de kom in een au-bain-marie die we verwarmen. Daarna voegen we geleidelijk de eidooiers, mosterd, boter en wijn toe, en blijven we kloppen met een garde totdat de saus dik wordt. Ten slotte voegen we zout naar smaak toe.
Tomatenrijst: We koken de rijst volgens de gebruikelijke methode en mengen in de gare rijst fijngehakte zongedroogde tomaten in olijfolie en met kruiden.
Wat u nog niet wist over dit recept Varkensmedaillons met pittige saus en tomatenrijst
Varkensmedaillons met pittige saus zijn een heerlijk gerecht dat vleesliefhebbers zal bekoren. Malse medaillons van varkensvlees zijn perfect gegrild of gebakken en worden geserveerd in een pittige saus die het gerecht een flair en onmiskenbare smaak geeft. Als bijgerecht is er frisse tomatenrijst, die de intense smaken van de saus perfect aanvult. Dit gerecht is ideaal voor een feestelijke lunch of diner en zal zelfs de veeleisende eters tevredenstellen.
Tomas Rohlena