Varkensvlees ragù (voor pasta, lasagne en meer)

Varkensvlees ragù (voor pasta, lasagne en meer)
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

In een pan laten we de boter smelten, voegen olijfolie toe en zodra het opwarmt, fruiten we kort de gesneden ui, geraspte wortel en selderij.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

500 g gemalen varkensvlees
150-200 ml rode wijn
120 g ui
120 g wortel
120 g selderij
30 g boter
4 eetlepels olijfolie
bijna een eetlepel tomatenpuree
200 ml tomatenconcentraat (zelfgemaakte tomatensaus)
100 ml bouillon
zout
gemalen peper

Kookinstructies

In een pan smelten we boter en voegen olijfolie toe. Zodra het verwarmd is, fruiten we de gesneden ui, geraspte wortel en selderij. Vervolgens roeren we ongeveer 2 eetlepels bouillon erdoor en laten dit 10 tot 15 minuten langzaam koken.

Op de groentelaag voegen we het gemalen vlees toe en terwijl het kookt, verkruimelen we het met een spatel om klontjes te vermijden.

We gieten de bouillon en wijn erbij, laten het inkoken en mengen vervolgens de tomatenpuree en salsa erdoor.

We roeren de mengeling door, voegen zout en peper naar smaak toe en laten het ongeveer 2 uur vrij koken tot het indikt.

De pasta kunnen we serveren met ragù, het is ook geschikt voor lasagne en kan bovendien met aardappelpuree worden geserveerd. De rest van de ragù koken we twee uur op 100 °C, waardoor we een basis voor de volgende maaltijden creëren.

Wat u nog niet wist over dit recept Varkensvlees ragù (voor pasta, lasagne en meer)

Varkensragú is een delicaat gerecht dat perfect past bij pasta, lasagne of als een zelfstandig gerecht. Dit rijke en aromatische gerecht wordt langzaam gekookt, waardoor de smaken perfect samenkomen. Het varkensvlees is mals en sappig, terwijl de saus vol groenten en kruiden zit. Ragú kan geserveerd worden met Parmezaanse kaas en verse kruiden, wat het gerecht extra smaak geeft. Perfect voor een familiemaaltijd!

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.7/5 (35 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Varkensvlees
Tag: Groenten, varkenshaas, conserven, frituren, koken, lunch, eenvoudig, gewone dag, diner, zout, tsjechisch, eenvoudig, glutenvrij, conserven, gekookte vleesproducten

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Varkensvlees ragù (voor pasta, lasagne en meer).

Reactie toevoegen