Moravische vink

Moravische vink
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 90 minuten
Porties: 5

Moravische muskaat is een traditioneel gerecht dat doorgaans in restaurants wordt geserveerd. Of het nu wordt geserveerd met zuurkool of met gestoofte spinazie, het zou altijd de kenmerkende smaak moeten hebben die het krijgt door het vettere…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

500 g varkensschouder
500 g varkensbuikspek
50 g reuzel
20 g bloem
2 grotere uien
5 teentjes knoflook
komijn
zout

Kookinstructies

Snijdt het vlees in grotere stukken, bak de ui in het spekvet, voeg dan het vlees, geperste knoflook, komijn en zout toe.

Bak het snel aan alle kanten, voeg een beetje water toe, zet het in de oven en bak het op 200 °C.

Na het bakken van het vlees nemen we het eruit, voegen we bloem aan het bakvet toe, bakken we kort aan, daarna voegen we een beetje water toe en laten we het een tijdje koken.

Serveer met brood- of aardappelknödel en als bijgerecht voegen we gestoofde zuurkool of spinazie toe.

Wat u nog niet wist over dit recept Moravische vink

Moravische spreeuw is een traditioneel gerecht uit de Moravische keuken, dat bestaat uit gebraden varkensvlees, meestal uit de schouder of de nek. Dit gerecht staat bekend om zijn sappigheid en uitstekende smaak, en wordt vaak geserveerd met knoedels en zuurkool. De bereiding omvat het marineren van het vlees en het braden, wat het een onvergetelijke geur geeft. Moravische spreeuw is populair tijdens familiefeesten en feestdagen, waar het traditioneel wordt genoten met goede Moravische wijnen.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 5.0/5 (165 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Varkensvlees
Tag: varkenshaas, frituren, koken, lunch, eenvoudig, vakantie / zondag, zout, tsjechisch, eenvoudig, gebraden, carnaval

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Moravische vink.

Reactie toevoegen