Varkensrollades met gestoofde zuurdesem

Varkensrollades met gestoofde zuurdesem
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Vlees kloppen we plat, zouten we en bestrijken met mosterd. Gehakt mengen we met alle ingrediënten en vormen we een samenhangend mengsel. Op elke plak…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

8 dunne plakjes ontbijtspek
300 g gemalen varkensvlees
1 ei
1 ui
3 teentjes knoflook
50 ml koude melk
mosterd
zout
peper
majoraan
snufje chili
paneermeel om te binden
een beetje reuzel voor de ovenschaal

een kleinere krop kool
60 g bacon
een stuk reuzel
4 teentjes knoflook
bloem
zout
versgemalen peper

Kookinstructies

We kloppen het vlees plat, zout het en bestrijken het met mosterd.

We mengen het gehakt met alle ingrediënten en kneden het goed door tot een homogeen mengsel.

Op elke plak leggen we een stukje vlees en rollen het op.

We plaatsen het in een braadpan met de naad naar beneden, dicht naast elkaar. We voegen een stukje spek toe en mengen wat water met een lepel mosterd voor de bevochtiging.

We gieten het erbij en bakken het ongeveer 30 tot 40 minuten.

We snijden de kool in dunne reepjes, gieten er water overheen en stoven het, maar niet helemaal zacht, zodat het een beetje knapperig blijft.

We bakken spek uit met het vet, vervolgens voegen we bloem toe en maken een roux.

We zouten de kool, voegen vers peper en knoflook toe. Als bijgerecht serveren we gekookte aardappelen.

Wat u nog niet wist over dit recept Varkensrollades met gestoofde zuurdesem

Varkensrollade met gestoofde kool is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat elke liefhebber van vleesgerechten zal plezieren. Het sappige varkensvlees is gevuld met spek, uien en kruiden, en daarna tot goudbruin gebakken. De gestoofde kool, op smaak gebracht met komijn en azijn, geeft dit gerecht een geweldige smaakbalans. Dit gerecht is een ideale keuze voor familiale lunches die je hart verwarmen en aan thuis doen denken. Elk stuk varkensrollade gaat prachtig samen met de zachte kool, waardoor een harmonieuze combinatie van smaken ontstaat.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.6/5 (32 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Varkensvlees
Tag: varkenshaas, frituren, lunch, vakantie / zondag, gewone dag, zout, tsjechisch, gebraden, verstikking, gemiddeld-moeilijk, groentegerechten

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Varkensrollades met gestoofde zuurdesem.

Reactie toevoegen