Spaans varkensvlees in romige saus
 
    Vlees in blokjes snijden en zout toevoegen, spek in kleine blokjes snijden, ui in fijnere stukjes, paprika en kool in repen en tomaat in kleinere stukjes snijden. In een pan op...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
500 g varkensvlees (ik had schoudervlees)  
2-3 uien  
100 g spek (ik had Engels spek)  
1/4 kool (kleiner)  
1 paprika (groter)  
1 tomaat (groter)  
200 ml room 30% (het kan ook 12% zijn)  
2 eetlepels zoete paprika  
peper  
1-2 eetlepels bloem (hoe dik je het wilt)  
olijfolie  
zout
Kookinstructies
Snijd het vlees in kleinere stukjes en zout het, snijd het spek ook in kleine stukjes, de ui in fijnere stukken, de paprika en het kool in dunne reepjes en de tomaat in kleinere stukjes.
Verhit olie en bak het spek en het vlees aan alle kanten, voeg daarna de ui toe en bak deze ook. Roer een eetlepel paprika door het mengsel, laat het kort meebakken en giet dan een klein beetje water erbij en laat het sudderen. Na een tijdje voegen we de gesneden groenten toe, zoals paprika, kool en tomaat, en peper naar smaak.
Zodra het vlees gaar is en de groenten iets zachter zijn, voegen we de room gemengd met geslagen bloem en een eetlepel paprika aan de saus toe. Goed mengen, even laten koken en eventueel op smaak brengen met zout en peper.
Wat u nog niet wist over dit recept Spaans varkensvlees in romige saus
Spaanse varkensvlees in romige saus is een heerlijk gerecht dat sappige stukjes varkensvlees combineert met een rijke en romige saus. Deze combinatie wordt verrijkt met aromatische specerijen die het gerecht een unieke smaak geven. Bij de bereiding worden vaak verse kruiden en knoflook gebruikt, wat de algehele eetervaring versterkt. Het wordt meestal geserveerd met rijst of vers brood, dat perfect de zachtheid van de saus aanvult. Dit gerecht is ideaal voor feestelijke gelegenheden of familiediners.
 Recepten100
 Recepten100 Tomas Rohlena
	Tomas Rohlena 
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                        