Gescheurd varkensvlees op bier

Gescheurd varkensvlees op bier
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Varkensvlees snijden we in blokjes, kruiden we met zout, peper en komijn naar smaak. Geschild uien snijden we en fruiten ze in reuzel tot ze glazig zijn. Vervolgens voegen we…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

ongeveer 1 kg varkensschouder of nek
2 grote uien
ongeveer 5 grote teentjes knoflook
zout
gemalen peper
gemalen komijn
ongeveer 0,5 l bier om te blussen, naar smaak licht of donker 10°
Verder naar smaak
uien
volvette of Dijon-mosterd...
ingelegde augurken
ingelegde pepers of geitenhorens...
brood of gebak

Kookinstructies

Varkensvlees snijden we in blokjes, op smaak brengen met zout, peper en komijn naar eigen smaak.

De geschild uien snijden we en bak ze in het vet totdat ze zacht zijn. Vervolgens voegen we het voorbereide vlees toe, dat we op de uien aanbraden en af en toe roeren, zodat het kan bakken. Zodra het sap verdampt is, voegen we de gehakte knoflook toe en laten deze geuren. We kunnen ook kruiden naar smaak toevoegen. Vervolgens gieten we er bier overheen en laten het langzaam stoven totdat het vlees volledig zacht is, terwijl we af en toe roeren en geleidelijk vocht toevoegen indien nodig. We stoven het vlees totdat het bij het roeren begint uit elkaar te vallen in vezels.

Het afgekoelde vlees verdelen we met behulp van vorken of stampen we met het braadvocht. Zodra het volledig is afgekoeld, brengen we het op smaak naar onze voorkeur met mosterd, gehakte ui en eventueel zout en peper. We kunnen gewone, rode of lente-ui kiezen.

Gescheurd varkensvlees serveren we met vers brood of gebak, we kunnen het garneren met komkommer of peper en als we willen, kunnen we deze naar smaak aan het vlees toevoegen.

Varkensvlees voor het uittrekken kan ook in de oven worden bereid, waarbij we het gekruide vlees mengen met ui en knoflook, bier toevoegen, bedekken en bakken bij een temperatuur van ongeveer 180 °C totdat het vlees uit elkaar valt in vezels.

Wat u nog niet wist over dit recept Gescheurd varkensvlees op bier

Pulled varkensvlees met bier is een delicaat en aromatisch gerecht dat vleesliefhebbers zal verleiden. Het vlees wordt langzaam gekookt in bier, wat het een unieke smaak geeft en de vezels verzacht. Deze bereidingswijze zorgt ervoor dat het vlees sappig is en gemakkelijk uit elkaar te trekken. Het wordt ideaal geserveerd met vers brood of als vulling in tortilla’s. Pulled varkensvlees met bier is een geweldige keuze voor familiefeesten of barbecues met vrienden, waar iedereen zal genieten van de rijke smaak en aroma.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.2/5 (27 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Varkensvlees
Tag: Groenten, varkenshaas, frituren, lunch, eenvoudig, vakantie / zondag, gewone dag, diner, zout, tsjechisch, eenvoudig, verstikking

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Gescheurd varkensvlees op bier.

Reactie toevoegen