Varkensnek op champignons

Ui snijd in kleine stukjes en bak deze in olie of reuzel. Vlees snijd in kleinere stukjes of plakken, lichtjes platkloppen, zouten, peperen en licht…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 kg varkensnek
3 middelgrote uien
250 g verse champignons
volle mosterd
gemalen komijn
zout
peper
zoete paprikapoeder
bloem om te binden (of kant-en-klare roux)
olie of spekvet
Kookinstructies
Snijd de ui fijn en bak deze in olie of reuzel. Snijd het vlees in stukjes of plakken, sla het plat, zout en peper het en bestrijk het licht met volle mosterd.
Op de gebakken ui leggen we het vlees, bestrooien het met gemalen komijn en zoete paprika. Voeg een beetje water toe en laat kort koken.
Na ongeveer vijftien minuten voegen we water toe en koken we tot het zacht is. Zodra het vlees zacht is (na ongeveer een uur), voegen we de gesneden champignons toe en koken we nog 20 tot 30 minuten. Tot slot binden we de saus met een roux of fijne bloem en serveren we met rijst of broodknödel.
Wat u nog niet wist over dit recept Varkensnek op champignons
Pork steaks met champignons is een populair Tsjechisch gerecht, dat wordt gekenmerkt door zijn sappigheid en rijke smaak. Het vlees wordt eerst goudbruin gebakken, daarna worden er verse champignons op gebakken, die het gerecht een unieke smaak en aroma geven. Op smaak gebracht met knoflook, ui en kruiden, wordt het een uitstekende hoofdgerecht, ideaal voor familiebijeenkomsten of zondagslunch. Het gerecht wordt traditioneel geserveerd met aardappelen of dumplings en een saus die alle smaken perfect aanvult.