Varkenshaas op zijn Hollands

Varkenshaas op zijn Hollands
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Gegrilde varkenshaas, bedekt met een aromatische kruidenmix en geserveerd met groene asperges en delicate Hollandaisesaus, zal zeker uw nieuwe…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

2 varkenshaasjes
zout
peper
een bos groene asperges
olie
een lepel boter
bieslook
peterselie
majoraan
tijm
amandelschaafsel
Nederlandse saus
125 g boter
2 verse eidooiers
2 eetlepels droge witte wijn
1theelepel Dijonmosterd
zout
peper

Kookinstructies

Verwarm de oven voor op 160 °C.

Bak de amandelschaafsel eerst op een droge pan en zet het daarna opzij.

Was de haas, zout en peper deze. Verhit olie in een pan die ook in de oven kan en bak het vlees snel aan alle kanten bruin.

Plaats de pan in de oven en bak ongeveer 12-15 minuten. Haal deze vervolgens uit de oven en laat op een warme plek 5 minuten rusten.

Spoel de asperges grondig af, verwijder de taaie uiteinden en voeg ze toe aan kokend gezouten water.

Blancheer ze kort, afhankelijk van de dikte, zodat ze knapperig blijven. Haal ze daarna uit het water en laat afkoelen en uitlekken.

Begin met het maken van de saus door boter te laten smelten. Meng in een aparte kom de eidooiers, wijn en mosterd en klop dit tot een gladde consistentie. Plaats de kom in een au bain-marie en voeg al kloppend de gesmolten boter toe totdat de saus indikt. Breng de saus tot slot op smaak met zout en peper naar eigen inzicht.

Spoel alle kruiden grondig af, droog ze en hak ze in kleine stukjes. Meng ze daarna goed door elkaar.

Verhit een eetlepel boter in de pan en bak daarop de asperges.

Hul de haas in de kruiden en snijd deze in stukken.

Leg de asperges op een bord, giet de saus eroverheen, voeg het vlees toe en bestrooi met amandelschaafsel.

Wat u nog niet wist over dit recept Varkenshaas op zijn Hollands

Varkenshaas op z'n Hollands is een heerlijk gerecht van fijn varkensvlees, dat vaak bereid wordt voor feestelijke gelegenheden. Het vlees wordt gemarineerd en daarna goudbruin gebraden, waarbij het zijn sappigheid behoudt. Voor de bereiding wordt meestal een saus op basis van room en mosterd gebruikt, die het gerecht een uitstekende smaakdimensie verleent. Het wordt vaak geserveerd met aardappelpuree of geroosterde groenten, wat het tot een geweldige culinaire ervaring maakt voor alle vleesliefhebbers.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.8/5 (38 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Varkensvlees
Tag: varkenshaas, asperges, frituren, koken, lunch, vakantie / zondag, diner, zout, tsjechisch, slowaaks, kruiden, feesten en vieringen, verjaardag, gemiddeld-moeilijk, europese, blancheren

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Varkenshaas op zijn Hollands.

Reactie toevoegen