Varkenshaasje met kruiden en een roomchampignonsaus

Varkenshaas is het sappigste deel van het varkensvlees. Wanneer we het marineren in ui en knoflook en het omscheppen met gedroogde kruiden, ontstaat een uitstekende combinatie.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
Op de varkenshaas
1 varkenshaas
1 ui
2 teentjes knoflook
2 eetlepels volle mosterd
gedroogde basilicum
gedroogde oregano (mag vers zijn)
zout
gemalen peper
olie
Voor de saus
2 bekers slagroom (400 ml)
200 g champignons (of 1 blik)
1 ui (klein)
1-2 teentjes knoflook
zout
gemalen peper
gemalen komijn
2 eetlepels boter
Kookinstructies
We pellen de teentjes knoflook en snijden ze in dunne plakjes. We pellen beide uien, snijden de ene in plakjes en de andere fijn. We maken de champignons schoon en snijden ze ook in plakjes.
We verwijderen het membraam van de varkenshaas en snijden deze in bredere schuine plakjes. Elke plak snijden we aan de zijkant in en kloppen we voorzichtig met de hand.
We voegen zout en peper aan elke kant toe, bestrijken ze voorzichtig met mosterd en bestrooien met basilicum en oregano.
We gieten een beetje olie in een kom, voegen de in ringen gesneden helft van de ui en de in plakjes gesneden knoflook toe. Daarop leggen we het vlees, besprenkelen het met olie en voegen de rest van de ui en knoflook toe. We laten het twee uur marineren.
In hete olie bakken we het vlees aan beide kanten gedurende 5 minuten. We voegen de ui toe, die we uiteindelijk samen met het vlees serveren.
In boter bakken we de fijn gesneden ui en de plakjes knoflook.
Zodra ze glazig zijn, voegen we de champignons toe, bakken ze snel en gieten dan de room erbij.
We voegen zout, peper en gemalen komijn toe. We koken het kort (5-10 minuten) tot de champignons zacht zijn en hun aroma in de saus afgeven.
We serveren de gare varkenshaas met de romige saus en daarbij passen bijvoorbeeld gebakken aardappelen.
Wat u nog niet wist over dit recept Varkenshaasje met kruiden en een roomchampignonsaus
Varkenshaas met kruiden is een delicaat gerecht dat sappig vlees combineert met de geur van verse kruiden. De zorgvuldig gekruide haas wordt snel in de pan gebakken en daarna in de oven geplaatst om haar malsheid te behouden. Daarbij wordt een romige champignonroomsaus geserveerd, die het gerecht een romige textuur en heerlijke smaak geeft. Deze saus is bereid met verse champignons en kwaliteit room, die perfect bij het vlees past. Al met al is dit gerecht een ideale keuze voor feestelijke gelegenheden of familiemaaltijden.