Varkensnek in mayonaise

Varkensnek in mayonaise
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 60 minuten
Porties: 2

Varkensnek in mayonaise biedt een geweldige harmonie van smakelijk vlees en romige mayonaise saus. Dit gerecht verbindt sappige en zachte…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

2 snitsels van varkensschouder
2 uien
200 ml mayonaise
200 g kaas (Gouda of Edam)
zout
majoran
komijn

Kookinstructies

Vlees fijn pletten, zout erop, bestrooien met karwij en oregano en in een braadslee doen.

Op elke plak procureur een laagje mayonaise van ongeveer 4 mm dik aanbrengen. Op elk stuk vlees voegen we plakjes ui toe en raspen 100 g Gouda of Edam.

De braadslee bedekken met aluminiumfolie of een deksel en in de voorverwarmde oven op 180 graden zetten. 50 minuten bakken.

Na 50 minuten de folie verwijderen, de oventemperatuur verhogen naar 250 graden en nog 10 minuten goudbruin bakken (indien beschikbaar, gebruik maken van hetelucht of grill).

Als bijgerecht kunnen we gepofte aardappelen bereiden. Ze smaken heerlijk als we ze in schijfjes snijden, in de oven bakken en met knoflook insmeren.

Wat u nog niet wist over dit recept Varkensnek in mayonaise

Gebraden varkensnek in mayonaise is een populair Tsjechisch gerecht dat trots is op een sappige en smakelijke portie vlees. De bereiding bestaat uit het marineren van de nek in mayonaise, die het vlees zachtheid en een rijke smaak geeft. Het wordt meestal geserveerd met brood of aardappelsalade, wat geweldige smaakcombinaties creëert. Dit gerecht is ideaal voor familiefeesten of barbecueën, waar iedereen kan genieten van het luchtige en smakelijke vlees. Gebraden varkensnek in mayonaise is het bewijs dat eenvoudige ingrediënten een geweldige culinaire ervaring kunnen creëren.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 5.0/5 (66 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Varkensvlees
Tag: varkenshaas, lunch, eenvoudig, vakantie / zondag, gewone dag, diner, zout, tsjechisch, eenvoudig, glutenvrij, gebraden, herfst, winterrecepten

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Varkensnek in mayonaise.

Reactie toevoegen