Varkensrollade met leverpastina

Varkensrollade met leverpastina
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 120 minuten
Porties: 7

Deze gebakken rol is niet alleen geschikt voor de lunch of het diner, maar we kunnen het ook aanbieden als onderdeel van een koud buffet. Dus voor uw…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

800 g varkensvlees (of mager buikspek, ham ...)
200 g lever (kalkoen- of varkenslever)
2 broodjes (twee dagen oud)
2 eieren
200 ml melk (indien nodig)
zout
gemalen peper
tamari saus (of sojasaus)
gedroogde knoflook
reuzel
1 eetlepel pittige mosterd
3 plakken ingelegde gedroogde tomaten
2 handenvol verse daslook
100 g gerookt spek
1 eetlepel honing

Kookinstructies

Snedenbroodjes snijd je in blokjes, bak ze in vet tot ze goudbruin zijn en doe ze in een kom.

Meng de melk met de eidooiers en voeg de snedenbroodjes in de kom toe en schenk ze daaroverheen.

Bak in de pan in vet de in blokjes gesneden en schoongemaakte lever, breng op smaak met tamari of sojasaus, en voeg naar smaak peper en zout toe.

Meng de in blokjes gesneden tomaten door het mengsel. Meng de lever met het vet voorzichtig met de geweekt broodjes en vouw tot slot het opgeklopte eiwit door het mengsel.

Snijd het vlees, sla het zorgvuldig plat tot dunne stukken en leg het op bakpapier of doorzichtig huishoudfolie zodat het de vorm heeft van een kleinere bakplaat.

Zout het, bestrijk het met mosterd en voeg knoflookbladeren toe.

Leg de voorbereide leversamenstelling op de knoflookbladeren en wikkel ze zorgvuldig in folie.

Leg plakjes spek in de braadslee, leg de rolle voorzichtig met de naad naar beneden (zonder folie of papier) erop en voeg de rest van de fijn gesneden spek toe (als het vlees vetter is, kun je de spek weglaten).

Voeg een beetje water toe – echt maar een beetje – en bak afgedekt langzaam in de oven, minstens twee uur.

Als het vlees klaar is, meng de honing met een beetje water, bestrijk de hele rol ermee en laat hem nog even onbedekt verder bakken.

Wat u nog niet wist over dit recept Varkensrollade met leverpastina

Varkensrollade met levervulling is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat de harten van vele fijnproevers verovert. Zacht varkensvlees is voorzichtig gevuld met een smakelijke levervulling, die meestal is gekruid met kruiden en specerijen. Deze combinatie brengt een perfecte harmonie van smaken die geweldig samengaat met aardappelen of knoedels. De rollade wordt vaak geserveerd met een saus die het gerecht naar perfectie brengt. Het is een gerecht dat niet alleen geweldig uitziet, maar ook heerlijk smaakt, en een plek vindt op elke feestelijke tafel.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.7/5 (32 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Varkensvlees
Tag: varkenshaas, frituren, lunch, vakantie / zondag, diner, tsjechisch, gebraden, orgaanvlees gerechten, veeleisend, veeleisend, feesten en vieringen, lente-, wilde knoflook

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Varkensrollade met leverpastina.

Reactie toevoegen