Gestoofd varkensvlees met wijn en pruimen

Vlees wordt eerst gewassen en in blokjes gesneden. In een pan verhitten we olie en bakken het vlees aan alle kanten, daarna zetten we het opzij. We gieten overtollige olie af en brengen de rest van het sap aan de kook.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
600 g varkensschouder
1 ui in plakjes
400 ml witte wijn
300 ml kippenbouillon
150 g gedroogde ontpitte pruimen
2 eetlepels bloem
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel boter
zout
peper
peterselie
sesam voor garnering
Kookinstructies
Vlees schoonmaken en in stukjes snijden. Verhit olie in een pan en bak het vlees aan alle kanten, zet het daarna opzij. Giet de olie af en laat de rest van het bakvet koken met een deel van de bouillon.
Verhit boter in de pan en bak de in ringen gesneden ui. Voeg daarna de bloem toe en bak deze kort mee. Voeg vervolgens het vlees en het sap eruit toe, meng voorzichtig en giet er wijn en bouillon bij zodat het vlees bijna onder het vocht staat. Breng op smaak met zout en peper en laat 45 minuten met de deksel op de pan stoven, af en toe roeren.
Voeg de pruimen toe en kook verder zonder deksel op een laag vuur gedurende ongeveer 45 minuten, totdat het vlees zacht is en de saus is ingedikt. Garneer met peterselie en sesam en serveer met aardappelpuree of kroketten.
Wat u nog niet wist over dit recept Gestoofd varkensvlees met wijn en pruimen
Gestoofd varkenvlees in wijn met pruimen is een heerlijk gerecht dat de tederheid van het vlees combineert met de rijke smaak van wijn en de zoetheid van pruimen. Dit gerecht wordt langzaam bereid, wat ervoor zorgt dat het varkensvlees zacht en sappig is, en de pruimen zorgen voor een unieke fruitige smaak. Het is ideaal om het te serveren met knoedels of aardappelen, zodat iedereen van de saus kan genieten. In combinatie met rode wijn wordt het een geweldige keuze voor familiefeesten of speciale gelegenheden.