Varkensvlees stukjes op spek en spruitjes
Van varkensvlees kunnen we veel heerlijke gerechten maken. Stukken sappig vlees mengen we met spek en samen met spruitjes stoven we het. De saus van…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
300 g varkensnek (of schouder)
100 g spek
20 g reuzel
zout
versgemalen peper
1/2 theelepel gemalen komijn
100 g ui
220 g spruitjes
bouillon voor het toevoegen (naar behoefte)
3-4 teentjes knoflook
Kookinstructies
Vlees wassen en in hapklare stukjes snijden, spek in kleine blokjes snijden. Ui doormidden snijden, schillen en grof hakken. Spruitjes schoonmaken en doormidden snijden.
In een verhitte diepe pan het reuzel en spek toevoegen, zodat het vet vrijkomt. Vervolgens de ui toevoegen en een beetje zout toevoegen. Zodra de ui zacht wordt en begint te verkleuren, blijven we roerbakken tot het een donkere gouden kleur krijgt.
Het gezouten en gepimde vlees toevoegen en af en toe roeren totdat het aan elke kant gaar is. Voeg dan de komijn en spruitjes toe, meng alles en voeg ongeveer 150 ml hete bouillon toe. Aan de kook brengen, daarna de temperatuur verlagen en onder een deksel laten stoven.
Af en toe roeren, bouillon toevoegen en stoven totdat het vlees zacht is, wat ongeveer 40-45 minuten duurt. Aan het einde de mix persen, de knoflook erbij mengen, nog een minuut laten koken en dan van het vuur halen.
De ui zorgde voor debinding en smaak, naar smaak extra zout toevoegen en serveren met aardappelknödel, gekookte aardappelen of pasta.
Wat u nog niet wist over dit recept Varkensvlees stukjes op spek en spruitjes
Varkensvlees stukjes met spek en spruitjes zijn een heerlijke schotel die de smaken van gerookt spek en mals varkensvlees combineert. De bereiding begint met het bakken van het spek, wat rijkdom aan smaak aan het gerecht toevoegt, gevolgd door malse stukjes varkensvlees en schilderachtige baby spruitjes. Dit gerecht is ideaal voor degenen die willen genieten van een stevige en smakelijke diner. Geserveerd met aardappelen of brood, zal het zeker elke liefhebber van de huiselijke keuken blij maken.
Tomas Rohlena