Szegediner gulyás

Segedijnse goulash, afkomstig uit Hongarije, is hier een zeer populair gerecht geworden. De combinatie van sappig varkensvlees en zuurkool geeft het gerecht...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
500 g varkensschouder
3 uien
1 snufje komijn
1-2 theelepels gemalen paprikapoeder
olie
zout
gemalen peper
500 g zuurkool
3 eetlepels bloem
100 g kookroom
Kookinstructies
In olie in de snelkookpan bakken we de fijngesneden ui totdat deze zacht is. Vervolgens voegen we het in blokjes gesneden vlees en komijn toe.
Het vlees braden we in de pan, op smaak met zout en peper, we voegen paprikapoeder toe en bakken nog even verder.
Daarna voegen we ongeveer 400 ml water toe en dekken we de pan af. We koken onder druk ongeveer 20 minuten.
In een gewone pan doen we de kool, gieten we ongeveer 300 ml water erbij en koken we 20 minuten.
Voor het koken van de kool bereiden we een papje door 3 eetlepels bloem te mengen in 250 ml water. We roeren goed door zodat er geen klontjes achterblijven.
In de gekookte kool doen we het vlees en al het vocht uit de snelkookpan en brengen we alles opnieuw aan de kook.
Geleidelijk voegen we het papje toe (het is niet nodig om alles te gebruiken) en laten we het ongeveer 20 minuten langzaam koken.
Ten slotte voegen we een half glas room toe en als het nodig is, maken we de goulash nog op smaak.
Wat u nog niet wist over dit recept Szegediner gulyás
Segedijnse goulash is een traditioneel Tsjechisch gerecht, dat afkomstig is uit het gebied van Zuid-Tirol. De belangrijkste ingrediënten zijn varkensvlees, zuurkool en uien, op smaak gebracht met paprika en specerijen. Dit stevige gerecht wordt meestal geserveerd met knoedels of brood en is populair vanwege zijn vullendheid en rijke smaak. Segedijnse goulash is een ideaal gerecht voor winterdagen, wanneer je kunt genieten van de warme en smaakvolle romige saus. Het is ook een symbolisch onderdeel van de Tsjechische keuken, die traditie en huisgemaakt koken verbindt.