Varkenshaas spiezen

We snijden de varkenshaas in grotere stukken en plaatsen deze in een kom. We voegen zout, peper, specerij, knoflook en olie toe. Alles goed mengen en minimaal 2 uur marineren.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
varkenshaas
Engelse spek
ui
paprika
worst
zout, peper
grillkruiden
aglio peperoncini (niet noodzakelijk)
knoflook
olie
Kookinstructies
We snijden de linzen in grotere stukken en doen ze in een kom. We voegen zout, peper, kruiden, knoflook en olie toe. Alles goed mengen en minstens 2 uur laten marineren.
We schillen de ui en snijden deze in vieren, wassen de paprika en snijden deze in grotere stukken, de worst in plakjes. Elk stuk vlees wikkelen we in spek en prikken daarna alles om en om op een spies.
We plaatsen het in een braadslee, voegen een beetje vocht toe en bakken het op 225°C tot het zacht is. Tijdens het bakken voegen we sap toe.
Wat u nog niet wist over dit recept Varkenshaas spiezen
Varkenshaaspunt is een heerlijk gerecht dat elke vleesliefhebber zal plezieren. De varkenshaas, bekend om zijn malsheid en sappigheid, wordt in stukken gesneden en gemarineerd met kruiden en specerijen. Vervolgens worden de spiesjes gegrild of in de oven gebakken, wat ze een rokerige smaak geeft. Ze worden vaak geserveerd met verse groenten en sauzen, die de eetervaring nog verder verbeteren. Dit gerecht is ideaal voor feesten en familielunches.