Varkensvlees met lentevulling

Uitstekende varkensrollades gevuld met een lentemix van gerookt vlees en snijbiet zullen ongetwijfeld de harten veroveren van alle vleesliefhebbers. Ze zijn perfect...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 grotere plakken varkensschouder (of ham, of schouder)
100 ml witte wijn
200 ml gerookte bouillon
zout
gemalen peper
1 stuk boter
olie
Voor de vulling
1 broodje
1 handvol gesneden gerookt vlees
1 handvol spinazie (of snijbiet, brandnetels)
1 ei
2 eetlepels room
1 snufje nootmuskaat
peterselie
bieslook
lavas
zout
Kookinstructies
Vlees zo dun mogelijk op een grote plak slaan, zout en peper toevoegen.
Broodje in kleine stukjes snijden. In een pan roken vlees en blokjes brood bakken, daarna overbrengen naar een kom, overgieten met room en gerookte bouillon en laten smaken samenkomen.
In de pan spinazie doen, een lepel water toevoegen en laten slinken. Daarna mengen met het brood en het vlees, eieren, kruiden toevoegen, zout en goed doorroeren.
Op het vlees de mengsel doen, inpakken, met touw binden of vastzetten met spelden.
In een pan die geschikt is voor de oven, olie verhitten en de rolletjes snel van alle kanten bruin bakken zodat ze dichtschroeien. Uiteindelijk ontdekken en verder laten bakken.
Overgieten met wijn en bouillon, afdekken en in de verhitte oven plaatsen. Ongeveer 30 minuten bakken en tijdens het bakken de rolletjes meerdere keren met het bakvocht overgieten.
Vervolgens ontdekken en verder bakken. Ten slotte een stukje boter aan de jus toevoegen voor een romige smaak.
Wat u nog niet wist over dit recept Varkensvlees met lentevulling
Varkensvlees met lentevulling is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat sappig varkensvlees combineert met een smakelijke vulling vol lentekruiden en groenten. Deze heerlijke combinatie wordt vaak bereid voor feesttafels, vooral met Pasen. De vulling bevat meestal vers brood, eieren, uien en peterselie, wat het een uitstekende smaak geeft. Geroosterd varkensvlees met vulling wordt geserveerd met aardappelen of salade, waardoor het een geweldig gerecht is voor familiefeesten of speciale gelegenheden.