Linzen op groenten

Linzen op groenten
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Eerst controleren we de linzen, vervolgens spoelen we ze af en laten ze een nacht weken in koud water. We schillen de ui, hakken deze fijn en fruiten hem in olie. Aan het einde van het bakken…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

350 g linzen
1 ui
olie
2 theelepels garam masala
2 wortels
2 dikkere plakken selderij
1 blik gesneden tomaten (450 g)
2 laurierblaadjes
1 theelepel suiker
1 theelepel zout
1/3 theelepel peper
(mee-om-doen bloem)
verse peterselie

Kookinstructies

We controleren de linzen grondig, spoelen ze af en laten ze een nacht in koud water weken. We schillen de ui, snijden deze in kleine stukjes en fruiten ze in olie. Tegen het einde van het bakken voegen we garam masala toe en bakken dit kort om de kruiden vrij te laten komen.

We raspen de wortel en selderij fijn en fruiten ze samen ongeveer 5 minuten. Daarna voegen we de uitgelekte linzen, de geplette tomaten toe en gieten we water erbij zodat de vloeistof ongeveer 2 cm boven de linzen staat. We zouten, peper, voegen suiker en laurierblad toe, dekken het af met een deksel en brengen het aan de kook.

Vanaf het moment dat het mengsel begint te koken, laten we het 25-30 minuten koken. Indien nodig kunnen we water toevoegen, maar alleen zoveel dat het de linzen bedekt. Als het gerecht te vloeibaar is, kunnen we het indikken met een lepel bloem opgelost in een kleine hoeveelheid koud water. Tot slot smaken we het af naar wens.

Wat u nog niet wist over dit recept Linzen op groenten

Linzen met groenten is een populair gerecht uit de Tsjechische keuken, dat gezondheidsliefhebbers aanspreekt. De belangrijkste ingrediënten zijn linzen, wortelen, selderij en uien, die samen worden gestoofd en een heerlijke en voedzame mix creëren. Dit gerecht is rijk aan eiwitten en vezels, wat het een uitstekende keuze maakt voor vegetariërs. Linzen met groenten wordt vaak geserveerd met vers brood of als bijgerecht bij vlees. Het is populair, niet alleen om zijn smaak, maar ook om de eenvoudige bereiding en de beschikbaarheid van ingrediënten.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.7/5 (37 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Peulvruchten
Tag: Groenten, peulvruchten, frituren, koken, lunch, eenvoudig, snel, gewone dag, diner, goedkoop, eenvoudig, voor beginners, vleesloze maaltijden, herfst, winterrecepten, lens

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Linzen op groenten.

Reactie toevoegen