Linzensoep

Linzensoep
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Porties: 2

Dhal is een traditioneel Indiaas gerecht dat wordt bereid van peulvruchten, vooral linzen. De unieke smaak wordt gevormd door kenmerkende specerijen. Het gerecht is zeer...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

4 eetlepels olie
2 uien
1 grote teentje knoflook
1/2 theelepel hele komijn
1/2 theelepel gemalen komijn
2 theelepels curry
1 theelepel gemalen koriander
1/2 theelepel gemalen kaneel
5 kruidnagels
300 g bruine linzen
groentebouillon (of water)
1 laurierblad
zout
gemalen peper
120 g tomatenpuree
1 theelepel bloem om te binden (niet noodzakelijk)

Kookinstructies

We kiezen de linzen en laten ze een nacht weken in koud water.

We ontdoen de ui van de schil en hakken deze fijn. We pellen de knoflook en pletten deze.

In een pan verhitten we olie en bakken daarin de ui. Na twee minuten voegen we de knoflook en de hele komijnzaadjes toe. Zodra de ui geel begint te worden, voegen we de kerrie, gemalen komijn en koriander toe en bakken we tot de ui goudbruin is. Tot slot mengen we de kaneel, kruidnagel en linzen erdoor.

Alles kort aanbraden en daarna overgieten met bouillon of water, zodat de vloeistof ongeveer 2 cm boven de linzen staat. We voegen laurierblad, een snufje peper en ongeveer een halve theelepel zout toe.

We brengen dit aan de kook en roeren af en toe, koken ongeveer 15 minuten.

Daarna roeren we tomatenpuree erdoor en laten het nog vijf minuten koken. Indien nodig kunnen we water toevoegen.

Wanneer de linzen zacht zijn en het meeste water is verdampt, verwijderen we de kruidnagel en het laurierblad.

We kunnen indikken met bloem gemengd met een klein beetje water. Op smaak brengen met zout. Serveer met brood of rijst.

Wat u nog niet wist over dit recept Linzensoep

Linzen dahl is een populair Indiaas gerecht dat wordt bereid met linzen, specerijen en soms ook groenten. Dit gerecht is rijk aan eiwitten en vezels, wat het een voedzame keuze maakt voor vegetariërs en veganisten. Dahl wordt meestal geserveerd met rijst of naan en is gekruid met specerijen zoals kurkuma, komijn en koriander. De romige textuur en pikante smaken maken het een heerlijk en bevredigend gerecht dat elke liefhebber van de Indiase keuken zal aanspreken.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.9/5 (40 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Peulvruchten
Tag: peulvruchten, frituren, koken, lunch, eenvoudig, snel, gewone dag, diner, zout, eenvoudig, voor beginners, gezond, glutenvrij, vleesloze maaltijden, dieet recepten, vegetarisch, lens, indiaas

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Linzensoep.

Reactie toevoegen