Kikkererwtenballetjes

Geweldige gehaktballen met een geur van knoflook en marjolein, die het hele gezin zullen plezieren. Daarbij kunt u gekookte aardappelen en een verse groentesalade bereiden.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
250 g kikkererwten
1 ui
3 teentjes knoflook
2 eetlepels olie
3 eetlepels havermout
2 eieren
1 theelepel oregano
2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
zout
zwarte peper (gemalen)
Voor de panering
bloem
ei
paneermeel
Kookinstructies
Laat de kikkererwten een nacht in water weken. Giet ze de volgende dag af en kook ze in nieuw water tot ze zacht zijn.
Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui in kleine stukjes en pers de knoflook, vervolgens fruit je beide in een pan met olie.
Pureer de gekookte kikkererwten met een vleesmolen of een staafmixer. Voeg havermout, ei, gesneden ui en knoflook, majoraan en andere kruiden toe. Breng op smaak met zout en peper en meng grondig. Laat het mengsel ongeveer 20 minuten rusten zodat de vlokken kunnen verzachten.
Vorm van het bereide mengsel burgers, haal ze door de bloem, geklopte eieren en paneermeel. Bak ze in olie tot ze goudbruin zijn.
Wat u nog niet wist over dit recept Kikkererwtenballetjes
Kikkererwtenburgers zijn een heerlijk en gezond gerecht dat niet alleen vegetariërs aanspreekt. De belangrijkste ingrediënt is kikkererwt, rijk aan eiwitten en vezels. De burgers worden bereid van gekookte kikkererwten, ui, knoflook, kruiden en specerijen die een uitzonderlijke smaak geven. Ze kunnen worden gebakken, gebakken of gegrild, wat ze een veelzijdig gerecht maakt. Ze worden vaak geserveerd met saus, salade of op pita-brood. Kikkererwtenburgers zijn een geweldige keuze voor een snelle lunch of diner en zijn bovendien aangenaam vullend en voedzaam.