Kari van rode linzen

Kari van rode linzen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Porties: 4

Geweldig en gezond glutenvrij gerecht dat niet alleen degenen zal plezieren die vlees in hun dieet willen verminderen. Aromatische specerijen en kokosmelk geven het hele gerecht smaak...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

300 g rode linzen
2 eetlepels sesamolie
1 ui
2 teentjes knoflook
stukje verse gember (ongeveer 5 cm)
2 theelepels rode currypasta
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel komijn, fijngestampt in een vijzel
400 g tomatenpuree (passata)
300 ml kokosmelk
zout
1 handvol verse koriander

Kookinstructies

Spoelde linzen koken we volgens de instructies op de verpakking.

In een pan verhitten we olie en voegen we fijngehakte ui, knoflook en gember toe. Zodra de ui zacht is, voegen we curry pasta, kerriepoeder en komijnzaad toe. We bakken dit ongeveer een minuut.

Tot slot voegen we tomatenpuree, kokosmelk en zout aan de pan toe.

Ten slotte mengen we de gekookte linzen door het geheel en kunnen we de hitte uitschakelen.

Op de borden met porties voegen we verse korianderblaadjes toe. We serveren met gekookte rijst.

Wat u nog niet wist over dit recept Kari van rode linzen

Linzencurry is een heerlijk en voedzaam gerecht dat zowel vegetariërs als vleesliefhebbers zal bekoren. Rode linzen zijn rijk aan eiwitten en vezels, wat ze een ideale keuze maakt voor een evenwichtige lunch of diner. Dit gerecht wordt bereid met aromatische specerijen zoals kurkuma, komijn en koriander, die het een onderscheidende smaak geven. Je kunt het serveren met rijst of naan en garneren met verse kruiden. Linzencurry is niet alleen smakelijk, maar ook snel en gemakkelijk te bereiden, perfect voor drukke dagen.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.7/5 (40 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Peulvruchten
Tag: peulvruchten, frituren, koken, lunch, vakantie / zondag, diner, goedkoop, tsjechisch, vleesloze maaltijden, gemiddeld-moeilijk, lens

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Kari van rode linzen.

Reactie toevoegen