Bonengoulash met worst en champignons

Bonengoulash met worst en champignons
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 35 minuten
Porties: 6

Pikante bonenstoofpot vereist weliswaar meer moeite en verschillende ingrediënten, maar het eindresultaat zal je verrassen met zijn rijke smaak. Het is zeer vullend...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

300 g gerookt ontbijtspek
3 grote uien
3 pittige worstjes
3 groene paprika's
3 geperste teentjes knoflook
7 middelgrote champignons
1 blokje groentenbouillon (wie dit niet gebruikt, laat het weg)
1 takje lavas
2 blikken rode bonen in zout water
2 afgestreken eetlepels bloem
1 afgestreken eetlepel zoete paprika
1 eetlepel gedroogde marjolein
een snufje chilipoeder of pittige paprika
zout
gehakte lavas voor de smaak

Kookinstructies

We wassen en snijden de groenten - de ui in dunne halve ringen, de champignons in dikkere plakken en de paprika's doormidden en in bredere reepjes.

We snijden het spek in kleine blokjes, snijden de worstjes in de lengte doormidden en vervolgens in bredere halve maantjes. We laten de bonen uitlekken en bewaren het sap voor later.

In een diepe pan doen we het spek en laten het een beetje smelten, daarna voegen we de worstjes toe en bakken alles gedurende drie minuten.

We voegen de ui toe en bakken deze nog eens drie minuten. Vervolgens voegen we de champignons, de gesneden paprika's, een takje liguster en de bouillon toe, roeren alles door en laten het tien minuten stoven in hun eigen sap.

Ondertussen mengen we de bloem met paprika en chili in 200 ml bonenvocht en 100 ml water.

We roeren de bonen door het gestoofde mengsel, voegen de bereide dressing en de geperste knoflook toe, roeren alles goed door en laten het op een laag vuur gedurende 10 minuten koken, terwijl we af en toe roeren.

Aan het einde van het koken voegen we de in de handen vergruisde marjolein en de gehakte liguster toe.

Voeg kostprijs zout naar smaak toe. Serveer met vers brood.

Wat u nog niet wist over dit recept Bonengoulash met worst en champignons

Bonenstoofpot met worst en champignons is een vullend en heerlijk gerecht dat je verwarmt op koudere dagen. De hoofd ingrediënten zijn witte bonen, kwalitatieve worst en verse champignons, die samen een harmonieuze smaak creëren. De stoofpot wordt op laag vuur bereid, wat het een rijke en krachtige smaak geeft. Dit gerecht is populair, niet alleen in huishoudens, maar ook in Tsjechische restaurants, waar het vaak wordt geserveerd met vers brood of broodknödel. Bonenstoofpot is een uitstekende keuze voor liefhebbers van stevige en smakelijke keuken.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 5.0/5 (79 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Peulvruchten
Tag: Groenten, bonen, peulvruchten, champignons, frituren, koken, lunch, eenvoudig, gewone dag, diner, tsjechisch, eenvoudig, voor beginners, frituren, pittig, verstikking

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Bonengoulash met worst en champignons.

Reactie toevoegen