Boterpompoen met kikkererwten

Gepoetste en uitgeholde pompoen snijden we in blokjes. In een wok (of pan) verhitten we olie en roerbakken de currypasta ongeveer een minuut, totdat deze heerlijk begint te ruiken.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 kleine pompoen (of een halve grotere)
400 g sterkte kikkererwten
2 eetlepels rode currypasta
400 ml kokosmelk
2 eetlepels plantaardige olie
zout
verse koriander en kokosschilfers om te serveren
Kookinstructies
Pell de pompoen en snijd deze in blokjes. Verhit olie in een wok (of in een pan) en bak de currypasta ongeveer een minuut, tot het begint te geuren.
Voeg de pompoen en de kikkererwten toe, roer ze om zodat ze met de currypasta bedekt zijn.
Voeg kokosmelk toe, goed roeren, zout erbij en kook ongeveer 20-25 minuten. De pompoen moet zacht worden en de melk moet reduceren tot een dikkere saus.
Serveer met een topping van koriander en kokosvlokken.
Wat u nog niet wist over dit recept Boterpompoen met kikkererwten
Pompoen met kikkererwten is een heerlijk en voedzaam gerecht, dat de zoetheid van pompoen combineert met de zachtheid van kikkererwten. Deze combinatie is niet alleen smakelijk, maar ook rijk aan voedingsstoffen, zoals vezels, eiwitten en vitaminen. Het wordt vaak bereid met specerijen zoals komijn en koriander, die het gerecht een uitgesproken smaak geven. Het kan geserveerd worden als hoofdgerecht of bijgerecht en is een populaire keuze voor vegetariërs en veganisten. Probeer het met rijst of volkorenbrood voor een geweldige gezonde maaltijd!