Kikkererwten soep met groenten

Kikkererwten weken we enkele uren en koken ze vervolgens in water met de helft van een ui. Groenten zoals aardappel en wortel snijden we in stukken. Zodra de kikkererwten half gaar zijn,…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
300 g kikkererwten
1/2 ui
1 - 2 aardappelen
1 wortel
1 peterselie
een beetje selderij
1/2 paprika
water
2 EL olie
bloem
gemalen rode paprika
selderijbladeren
2 teentjes knoflook
Vegeta
peterseliebladeren
Kookinstructies
Kikkererwten weken we enkele uren en koken ze daarna in water met een halve ui.
We snijden de aardappelen en wortelgroenten. Wanneer de kikkererwten half gaar zijn, voegen we de aardappel, de groenten en de paprikapoeder toe aan de soep.
In olie blijven we roeren en bakken we de bloem, daarna zetten we het fornuis uit en mengen de gemalen paprika door het voorbereide mengsel. Vervolgens verdunnen we het met water, roeren alles goed door en gieten het in de soep. We voegen lavas of selderijblad toe, persen knoflook erbij en koken het goed door.
We voegen zout en kruiden toe. Daarna zetten we het uit en voegen we bieslook toe.
Van één ei, bloem en een beetje melk kunnen we "druppels" maken.
Wat u nog niet wist over dit recept Kikkererwten soep met groenten
Kikkererwtensoep met groenten is een heerlijk en voedzaam gerecht dat niet alleen door veganisten gewaardeerd wordt. Deze soep is rijk aan eiwitten en vezels dankzij de belangrijkste ingrediënten - kikkererwten. Groenten zoals wortel, paprika en ui geven het frisheid en smaak. Voorbereiding is eenvoudig en snel, wat het een ideale keuze maakt voor werkdagen. Kikkererwtensoep is perfect als hoofdgerecht of als lichte voorgerecht, en zal zeker elke liefhebber van gezonde voeding blij maken.