Tomatensoep

Romige soep gemaakt van rijpe, in de zon verwarmde, zoete en geurige tomaten met een toevoeging van basilicum. Voedzaam tussendoortje of verfrissend diner.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
4 eetlepels olie
4 uien
2 teentjes knoflook
1000 g tomaten
1 l bouillon
zout
gemalen peper
suiker
8 blaadjes basilicum
1 takje tijm
100 ml room
50 g rijst (gekookt)
1 handvol harde kaas (geraspt)
Kookinstructies
We schillen de ui en knoflook en snijden ze in kleine stukjes. Verse tomaten schillen we ook en snijden we in stukken.
In olie fruiten we de ui en knoflook, daarna voegen we verse of ingeblikte tomaten toe en gieten we er bouillon overheen.
We koken het gedurende 20 minuten, vervolgens voegen we zout, gemalen peper en suiker toe. Dan filteren we het mengsel door een zeef, voegen we een takje tijm, room en rijst toe, koken we kort en mengen we uiteindelijk fijngehakte basilicum erdoor.
We kunnen blokjes wit brood toevoegen die in een kleine hoeveelheid olijfolie zijn gebakken. Op het bord strooien we geraspte kaas.
Wat u nog niet wist over dit recept Tomatensoep
Tomatensoep is een favoriete schotel in veel huishoudens. De basis bestaat uit verse rijpe tomaten, die de soep een fijne smaak en een mooie kleur geven. De soep wordt vaak verrijkt met basilicum, knoflook en ui, wat het een onmiskenbaar aroma verleent. Het wordt heet geserveerd, vaak met stukjes brood of kaas. Het is niet alleen smakelijk, maar ook voedzaam, vol vitamine en antioxidanten. Tomatensoep is een geweldige manier om te genieten van een eenvoudige en gezonde maaltijd die elke fijnproever zal plezieren.