Boerenkoolsoep

We bakken fijngehakte ui in boter, strooien er een lepel bloem over en bakken kort. Dan voegen we water toe, voegen we in blokjes gesneden aardappelen toe en…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1/4 boter
1 ui
1 lepel bloem
3 aardappelen
1/4 kool
gemalen komijn
1 blokje groentebouillon
1/2 blokje runderbouillon
2 teentjes knoflook
zout
2 liter water
Kookinstructies
Bak de fijngehakte ui in boter, voeg een theelepel bloem toe en bak alles samen.
Voeg water, in blokjes gesneden aardappelen, gesneden boerenkool, gemalen komijn en bouillonblokjes toe, en kook dan totdat alles zacht is, ongeveer 40 minuten.
Breng de soep op smaak met geperste knoflook en zout.
Als we de soep zonder stukjes groenten willen, moet deze gepureerd worden.
Wat u nog niet wist over dit recept Boerenkoolsoep
Boerenkoolsoup is een populair gerecht dat zijn plaats heeft gevonden in veel keukens, vooral in de Midden-Europese. Deze voedzame soep wordt bereid met zuur of verse boerenkool en bevat vaak aardappelen, wortelen en verschillende soorten vlees, zoals gerookt vlees of worst. Door zijn rijke en uitgesproken smaak is het ideaal voor koude dagen. Boerenkoolsoup is niet alleen heerlijk, maar ook gezond, vol met vitaminen en mineralen. Veel gezinnen hebben hun eigen recepten en variaties die dit gerecht een unieke karakter geven.