Zuurkoolsoep met worst
Bekende, eenvoudige en goede zuurkoolsoep.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
500 g zuurkool
2 stuks worst
1 stuk grotere ui
2 stuks aardappelen
2 l water
boter
bloem
8 korrels hele zwarte peper
gemalen zoete paprika
laurierblad
komijn
zout
Kookinstructies
Aardappels en uien schillen en in blokjes snijden. De kool snijden.
Aardappels apart koken met komijn en de kool ook met laurierblad en peper. Koken tot ze zacht zijn.
In de tussentijd bakken we de in blokjes gesneden worst in boter. We voegen de ui toe, en als laatste de bloem met paprikapoeder en maken een roux. We voegen de hele inhoud van de pan met de kool en de niet-afgietbare gekookte aardappelen toe. Een tijdje laten koken en de soep is klaar.
We kunnen de zuurkoolsoep met worst verfijnen met zure room.
Wat u nog niet wist over dit recept Zuurkoolsoep met worst
Zuurkoolsoep met worst is een traditionele Tsjechische soep die verwarmt en verrukt. De belangrijkste ingrediënten zijn zuurkool, worst en aardappelen, die samen worden gekookt tot een heerlijke smaak. De soep is vaak op smaak gebracht met komijn en knoflook, wat het een unieke aromatische toets geeft. Het is ideaal voor winterdagen wanneer je je moet verwarmen en energie moet opdoen. Zuurkoolsoep is populair, niet alleen onder thuiskoks, maar ook in restaurants, waar het wordt geserveerd als een hartelijke specialiteit van de Tsjechische keuken.