Hemels soep

Traditioneel recept voor een gemakkelijk tomatensoep van tomatenpuree, dat is een geweldige keuze voor bijvoorbeeld het avondeten. Het is vullend, maar toch licht. In tegenstelling tot andere gerechten…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
olie
1 eetlepel suiker
1 ui
1 eetlepel bloem
230 g tomatenpuree
laurierblad
kruidnagel
zout
bouillon (of water)
Druppels
1 ei
bloem
peper
zout
Kookinstructies
Verhit olie in een pan, voeg een lepel suiker toe en laat het langzaam karameliseren.
Pel de ui, snijd deze in kleine stukjes, voeg ze toe aan de karamel en bak kort.
Bestrooi met bloem, bak even door, voeg tomatenpuree toe en giet water of bouillon erbij. Voeg kruiden toe en kook minimaal 20 minuten.
Bereid het deeg van bloem, eieren, zout en een beetje peper. Meng alles goed door en giet het deeg vervolgens in de kokende soep via een zeef of spaankruller.
Kook de soep ongeveer 3 minuten, voeg zout naar smaak toe en serveer daarna.
Wat u nog niet wist over dit recept Hemels soep
Tomatensoep is een populair gerecht in de Tsjechische keuken, dat wordt gekenmerkt door zijn zachte smaak en rijke textuur. De belangrijkste ingrediënten zijn tomaten, die de soep zijn kenmerkende rode kleur geven, en vaak ook groenten zoals wortelen en selderij. De soep wordt gewoonlijk geserveerd met noedels of rijst en kan worden aangevuld met room voor een romiger smaak. Tomatensoep wordt vaak gegeten als voorgerecht of lichte lunch en is populair zowel bij kinderen als volwassenen.