Vissoep met room
Eerst koken we de vissen in gezouten water met een scheutje laurierblad en peperbolletjes. Daarna gieten we ze af en houden we het visvlees warm. Van boter en bloem maken we...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
ongeveer 500 g vis
wortelgroenten
bevroren erwtjes
een stuk boter
fijn meel
zout
peper
1 room
saffraan
2 laurierbladeren
4 peperkorrels
Kookinstructies
Eerst koken we de vis in gezouten water met laurierbladeren en peperkorrels, daarna gieten we het af en houden het warm. Van boter en bloem maken we een roux, voegen we de geraspte wortelgroenten toe en gieten we er visbouillon bij. We zouten, peperen, voegen knoflook en saffraan toe, laten alles doorkoken, en mengen tot slot er erwtjes en room doorheen.
We kruiden de soep naar smaak. We leggen de vis op borden en overgieten het met hete soep. We serveren met geroosterde croutons.
Wat u nog niet wist over dit recept Vissoep met room
Vissoep met room is een heerlijke en voedzame schotel die liefhebbers van visdelicatessen zal verrassen. Deze soep wordt bereid met verse vis, zoals kabeljauw of zalm, en is verrijkt met groenten, kruiden en specerijen, wat het een uitzonderlijke smaak geeft. De room verdikt de soep voorzichtig aan het einde en voegt romigheid toe. Het wordt warm geserveerd, vaak met vers brood of croutons. Vissoep met room is de ideale keuze, niet alleen voor de zondagse lunch, maar ook voor feestelijke gelegenheden wanneer men zijn gasten wil verrassen.
Tomas Rohlena