Groentesoep met rijst

Er zijn nooit genoeg geweldige soepen die zelfs de grootste honger kunnen stillen. Bereid deze groentesoep voor als lunch of als lichte avondmaaltijd.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 aardappelen
2 wortelen
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
4-5 radijzen
stuk selderij
stuk prei
1 eetlepel boter
lavas (naar smaak)
bieslook
zout
gemalen peper
1 laurierblad
groentebouillon (of water)
0,5 kopje gekookte rijst
Kookinstructies
Kook de rijst volgens de instructies.
Snijd de sjalot, het witte deel van de ui en de knoflook in kleine stukjes, snijd de aardappelen in blokjes en rasp de wortel en de selderij grof.
Verwarm eerst de boter en bak de ui met de knoflook aan. Na een korte tijd voegen we de wortel, selderij en aardappelen aan het mengsel toe. Bak ze kort en voeg dan de bouillon toe. Voeg ten slotte het laurierblad, gehakte lavas en zout toe.
Aan het einde van het koken roeren we de fijn geraspte radijsjes erdoor. Voeg daarna de rijst toe, kook het een poosje en breng op smaak met peper, gesneden lente-ui en bieslook.
Wat u nog niet wist over dit recept Groentesoep met rijst
Groentesoep met rijst is een verfrissend en voedzaam gerecht dat iedere groenteliefhebber zal plezieren. Deze soep zit boordevol vitamines en mineralen en is een ideale keuze voor een gezonde voeding. De combinatie van verse groenten, zoals wortel, selderij en paprika, met zachte rijst creëert een heerlijke en vullende traktatie. De bereiding is simpel en snel, wat het een perfecte keuze maakt voor drukke dagen. Groentesoep met rijst is ook een geweldige manier om restjes groenten te gebruiken en tegelijkertijd van een smakelijke maaltijd te genieten.