Leverdumplings

Leverdumplings
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Porties: 1

Wat zou een feestelijke gouden bouillon zijn zonder leverknedlíčky! Het maken ervan is eenvoudig en zelfs een compleet beginner in de keuken kan het aan. Knedlíčky…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

100 g varkens- (kips) lever
1 kleine ui
70 g paneermeel
een klontje boter
1 teentje knoflook
zout
gemalen peper
majoran
1 ei

Kookinstructies

In een pan verwarmen we boter, waarin we de fijngehakte ui glazig fruiten. Dan voegen we de paneermeel toe en roosteren deze ongeveer 2 minuten. Ten slotte schakelen we de kookplaat uit en laten we het mengsel afkoelen.

Ondertussen hakken we de lever fijn. In een kom mengen we deze met de gebakken paneermeel, een snufje majoraan, één ei, geperste knoflook en op smaak met zout en peper. Als het mengsel nog steeds te dun is, voegen we meer paneermeel toe.

We dompelen onze handen in water en vormen kleine knoedels. Vervolgens leggen we ze op een snijplank.

Daarna plaatsen we ze allemaal tegelijk in kokend water. De kooktijd hangt af van de grootte van de knoedels. We controleren of ze gaar zijn door één knoedel door te snijden.

Wat u nog niet wist over dit recept Leverdumplings

Leverknödels zijn een populair gerecht uit de Tsjechische keuken, dat vaak wordt geserveerd als onderdeel van soepen of sauzen. Deze knödels worden gemaakt van kip- of rundvleeslever, gemengd met verschillende ingrediënten zoals broodkruim, eieren en specerijen. Hun zachte smaak en volheid spreken veel liefhebbers van traditionele gerechten aan. Leverknödels zijn gemakkelijk te bereiden en complementeren de smaken van bouillons en andere gerechten perfect, wat ze tot een populaire keuze maakt op huiselijke tafels.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.3/5 (38 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Soepen
Tag: koken, lunch, eenvoudig, vakantie / zondag, gewone dag, tsjechisch, eenvoudig, soepen, binnen 30 minuten, dumplings noedels gnocchi

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Leverdumplings.

Reactie toevoegen