Preisoep met gesmolten kaas

Preisoep met gesmolten kaas
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

We reinigen en snijden de prei, die we in een pan met gesmolten boter doen, deksel erop en een tijdje laten stoven.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

300 g prei
soepkruiden
1,5 l vleesbouillon
50 g boter
50 g smeltkaas
20 g bloem
zout
gemalen witte peper

Kookinstructies

Daarna bestuiven we het met bloem, bakken we het en overgieten we het met bouillon. Zo mengen we het en voegen we in stukjes kaas toe. We mengen opnieuw goed door.

Naar smaak voegen we alleen zout en peper toe en we zijn klaar.

Voor de soep gebruiken we vleesbouillon, maar het is ook mogelijk een vegetarian versie te maken door het te vervangen door groentebouillon.

Wat u nog niet wist over dit recept Preisoep met gesmolten kaas

Preiensoep met gesmolten kaas is een heerlijke en romige maaltijd die je warm houdt op koude dagen. De belangrijkste ingrediënt is prei, die de soep een zachte, zoete smaak geeft. Gesmolten kaas voegt een rijke en romige consistentie aan de soep toe, waardoor de voedingswaarde toeneemt. Deze soep is gemakkelijk te bereiden en is een geweldige keuze voor een snelle lunch of diner. Je kunt het serveren met vers brood of croutons, wat het nog interessanter maakt. We raden ten zeerste aan om dit smakelijke recept uit te proberen!

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.5/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Soepen, Vegetarisch, Groente
Štítky: Tsjechische keuken, soep, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Preisoep met gesmolten kaas.

Reactie toevoegen