Gazpacho

Tomaten en komkommers schillen we en snijden in kleine stukjes. De ui snijden we in fijne blokjes. De paprika snijden we ook in blokjes. Alle ingrediënten...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
8 grote tomaten
1 kleinere komkommer
1 kleinere rode ui
1 rode paprika
2 eetlepels verse basilicum of oregano,
fijngehakt
2 teentjes knoflook, geraspt of geperst
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels wijnazijn
2 eetlepels tomatenpuree
1 theelepel suiker of naar smaak
zout
peper
1-2 kopjes koud water
Kookinstructies
We schillen de tomaten en komkommers en snijden ze in kleine stukjes. De ui snijden we in kleine blokjes. De paprika snijden we ook in blokjes.
Alle ingrediënten behalve water doen we in de blender en mixen ze goed. Tot slot voegen we water toe naar de gewenste consistentie van de soep.
We laten de soep minimaal een uur afkoelen, maar hij smaakt het best als we hem een nacht laten staan.
Wat u nog niet wist over dit recept Gazpacho
Gazpacho is een koude soep uit Spanje, die traditioneel wordt bereid met verse groenten. De belangrijkste ingrediënten zijn tomaten, komkommers, paprika's, uien en knoflook, gemengd met olijfolie, azijn en brood. Deze verfrissende soep is vooral populair in de zomermaanden, wanneer het een lichte en gezonde maaltijd vol vitaminen biedt. Gazpacho wordt vaak geserveerd met stukjes groenten of croutons, wat de textuur en smaak versterkt. Het is een geweldige manier om seizoensgebonden gewassen te benutten en de eetlust te stimuleren.