Boerenkoolsoep met aardappelen
We schillen en snijden de aardappelen in blokjes. We ontvouwen de boerenkool en snijden de gewassen bladeren in reepjes; om de kooktijd te verkorten, kunnen we ze blancheren. We schillen de ui en snijden deze fijn. De geschilde knoflook persen we en mengen we met zout.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1,2 l water
1 blokje groentebouillon
3 eetlepels bloem
2 stuks uien
4 eetlepels olie
300 g kool
3 stuks aardappelen
peterselie
naar smaak zout
gemalen komijn
2 - 3 teentjes knoflook
Kookinstructies
In een pan fruiten we de ui lichtjes, strooien we er bloem overheen en roeren we door. Na het aanbraden gieten we er water bij en voegen we de aardappelen toe. We laten dit een tijdje koken en voegen dan de kool, komijn en bouillon toe en koken tot het zacht is.
Wanneer de soep klaar is, voegen we nog knoflook met zout en gehakte peterselie toe. Een minuut laten we dit nog op de uitgeschakelde, nog steeds hete kookplaat staan en roeren we.
Zo serveren we het onmiddellijk.
Wat u nog niet wist over dit recept Boerenkoolsoep met aardappelen
Spruitjessoep met aardappelen is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat vooral in de wintermaanden goed doet. De basis ingrediënten, zoals verse spruitjes en aardappelen, geven het een heerlijke smaak en voedzame eigenschappen. De soep wordt vaak aangevuld met ui, knoflook en specerijen die het aroma versterken. Het is populair onder liefhebbers van gezond eten, omdat spruitjes rijk zijn aan vitamines en mineralen. Dit gerecht is niet alleen smakelijk, maar ook gemakkelijk aan te passen - je kunt extra ingrediënten toevoegen naar eigen smaak en voorkeur.